Raes vindt Lukaku niet de meest complete spits bij de Duivels: Hij oogt soms log

Raes vindt Lukaku niet de meest complete spits bij de Duivels: "Hij oogt soms log"

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 16:00vr 14-06-2019 om 16:00

Romelu Lukaku was met drie goals in de voorbije twee interlands weer uitstekend op schot voor de Rode Duivels. De topschutter aller tijden (48 goals in 81 interlands). Hoewel zijn relatie met de achterban is verbeterd, blijft Lukaku onder een vergrootglas liggen. Ook commentator Frank Raes blijft Lukaku kritisch beoordelen. 

Raes wil allereerst duidelijk laten blijken dat hij grote waardering heeft voor Lukaku. "Met 48 interlandgoals kun je alleen maar zwaar het hoofd buigen", klinkt het bij Sporza. Raes vindt het echter logisch dat er over Lukaku wordt gepraat. "Toch zijn er dingetjes die altijd weer opduiken en die ons vragen doen stellen. Dat doen we natuurlijk graag, omdat dat kopij oplevert. Dat technische heeft volgens mij met zelfvertrouwen te maken, want soms heeft hij momenten dat alles wel marcheert."

In de ogen van Raes blijft er het nodige aan te merken. "Hij oogt soms log. Hij heeft een enorm lijf, maar wint toch niet zo makkelijk kopduels. Dat beweeglijke zit er niet altijd in. Daarom wordt hij ook al eens op rechts of op links gezet, omdat hij dan meer beweegt. Ik vind dat hij diep in de spits te weinig wegloopt van zijn man. Dat vind ik soms raar", luidt de kritiek.

Meest compleet
Van het viertal spitsen in de nationale selectie heeft Lukaku volgens Raes niet het grootste totaalpakket. "We hebben 4 fantastische: spitsen Lukaku, Benteke, Batshuayi en Origi. Van die groep is Origi misschien wel de meest complete van allemaal. Het is spijtig dat hij zo weinig speelt bij Liverpool", besluit Raes.

Poll

Zijn de media en de fans te kritisch voor Lukaku?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws