'AZ gaat vol voor topdoelwit Clasie, Feyenoord laat middenvelder gaan'

'AZ gaat vol voor topdoelwit Clasie, Feyenoord laat middenvelder gaan'

14-06-2019 14:41
5

Feyenoord is niet van plan om langer door te gaan met Jordy Clasie, maar mogelijk is de middenvelder ook volgend seizoen actief in de Eredivisie. AZ hoopt de ex-speler van Club Brugge vast te leggen als vervanger van de naar FC Utrecht vertrokken Adam Maher.

Dat meldt De Telegraaf. Feyenoord huurde Clasie het afgelopen seizoen van Southampton, maar de speler heeft onvoldoende indruk kunnen maken op de technische staf van de Rotterdammers. Daardoor is de club niet van plan om vol voor het behoud van Clasie te gaan. De middenvelder heeft bij Southampton nog een contract tot 2020.

AZ biedt Clasie de kans om in Nederland te blijven. Hoofdtrainer Arne Slot sprak voor zijn vakantie al uitgebreid met hem. Clasie wil graag in Nederland blijven, maar moet zelf financieel behoorlijk inleveren en hopen dat Southampton hem in zijn laatste contractjaar af wil staan. AZ is ook bereid om Clasie te kopen, maar of dat mogelijk is hangt af van de prijs die Southampton voor hem wil hebben. 

Clasie verdiende in zijn eerste periode bij Feyenoord een toptransfer naar Southampton, maar in Engeland brak de ex-international van het Nederlands elftal nooit door. Hij werd verhuurd aan Club Brugge, maar ook in ons land brak hij weinig of geen potten. Bij Feyenoord maakte Clasie eveneens een wisselende indruk.