OFFICIEEL: Real Madrid heeft beet en haalt 'Japanse Messi' binnen

OFFICIEEL: Real Madrid heeft beet en haalt 'Japanse Messi' binnen

14-06-2019 13:01

Real Madrid heeft zich versterkt met Takefusa Kubo. De Japanner sluit komend seizoen aan bij Real Madrid Castilla, zo meldt De Koninklijke via de officiële kanalen.

Kubo is net achttien jaar geworden en sluit het komend seizoen aan bij Real Madrid Castilla. Volgens De Koninklijke is Kubo 'een van de veelbelovendste spelers ter wereld'. De Japanner wordt op de website omschreven als 'een aanvallende middenvelder met een uitstekende techniek'.

Saillant detail: Kubo speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Daar werd hij ook wel de 'Japanse Messi' genoemd. Door een transferban van de Spaanse voetbalbond vertrok de Japanner uit Catalonië. In Japan brak hij door bij FC Tokio. Vorige week maakte Kubo zijn debuut in het nationale elftal van Japan.

Barcelona en Paris Saint-Germain werden ook in verband gebracht met het Japanse talent, maar Real Madrid trekt dus aan het langste eind. Marca meldde eerder dat er in de Spaanse hoofdstad een vijfjarig contract klaar lag. Naar verluidt vangt Kubo jaarlijks een miljoen euro aan salaris en maakt Real Madrid twee miljoen euro ook FC Tokio.