Opnieuw kanker vastgesteld bij Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme

Opnieuw kanker vastgesteld bij Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme

14-06-2019 12:28
8

Cercle Brugge is met een officiële mededeling naar buiten gekomen dat doelman Miguel Van Damme tegen kanker strijdt. De club zal er dan ook alles aan doen om de goalie zoveel mogelijk te steunen.

Deze week kreeg Van Damme, na het ondergaan van verschillende medische tests, te horen dat er opnieuw kanker bij hem is vastgesteld. In 2016 werd eerder al leukemie vastgesteld. Cercle zal uit respect zijn nummer 16 ook niet uitreiken binnen de selectie.

‘Cercle Brugge zal er alles aan doen om Miguel Van Damme en zijn familie tijdens dit proces te ondersteunen om zijn herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Miguel zijn genezing krijgt voor Cercle Brugge dan ook absolute topprioriteit’, klinkt het.

Van Damme zit al sinds 2013 bij Cercle Brugge en heeft nog een contract tot 2020. De 25-jarige doelman verlengde onlangs zijn contract nog. “Cercle Brugge heeft echt wel m’n hart veroverd: het is voor mij dan ook een hele eer om vandaag mijn 7e seizoen bij Cercle Brugge te kunnen aankondigen”, liet hij toen weten.