De sterren van de toekomst: Tien toptalenten om naar uit te kijken op het EK U21

De sterren van de toekomst: Tien toptalenten om naar uit te kijken op het EK U21

15-06-2019 22:10
5

Het is aftellen naar het EK U21 in Italië en San Marino. Van 16 tot en met 30 juni kunnen we de sterren van de toekomst bewonderen. Er valt een lange lijst van mogelijke uitblinkers samen te stellen, maar VoetbalPrimeur.be beperkt zich tot een overzicht van tien spelers om naar uit te kijken.

Alexander Nübel (22)
Land: Duitsland
Positie: Doelman
Club: Schalke 04 (Dui)
Titelverdediger Duitsland beschikt andermaal over een sterke lichting en behoort vanzelfsprekend tot de belangrijkste kanshebbers voor de hoofdprijs. Onder de lat staat Alexander Nübel, die dit seizoen 18 keer het doel van Schalke 04 verdedigde. Al snel werd de vergelijking met landgenoot en voormalig Schalke-sluitpost Manuel Neuer gemaakt.

Aaron Wan-Bissaka (21)
Land: Engeland
Positie: Rechtsback
Club: Crystal Palace (Eng)
De Engelsen kunnen een ploeg met de nodige Premier League-ervaring afvaardigen. Zo was Aaron Wan-Bissaka niet weg te denken uit de basiself van Crystal Palace. Met zijn kracht en snelheid staat hij op de radar van alle Engelse topclubs. Een sterk EK zou hem wel eens een prachtige transfer op kunnen leveren.

Sandro Tonali (19)
Land: Italië
Positie: Defensieve middenvelder
Club: Brescia (Ita)
In zijn thuisland al omgedoopt tot de erfgenaam van Andrea Pirlo. Hoewel hij pas twee interlands voor de U21 achter zijn naam heeft staan, kan hij wel eens de lijnen bij de Squadra Azzurra uit gaan zetten. Staat onder contract bij het naar de Serie A gepromoveerde Brescia. Het is de vraag of dat volgende maand nog altijd zijn werkgever is.

Yari Verschaeren (17)
Land: België
Positie: Aanvallende middenvelder
Club: Anderlecht (Bel)
Onze eigen parel. Tevens een van de jongste spelers op dit EK. Diende zich uit het niets aan en kwam al tot 26 duels, waarin hij het in crisis verkerende Anderlecht meermaals bij de hand nam. Ook over de grens wordt er met extra belangstelling naar hem uitgekeken. Wij zijn ook benieuwd hoe hij zich weerhoudt op internationaal niveau.

Houssem Aouar (20)
Land: Frankrijk: Frankrijk
Positie: Centrale middenvelder
Club: Olympique Lyon (Fra)
Een mogelijke ster van deze 22e editie. Olympique Lyon kent een van de meest gerenommeerde jeugdopleidingen ter wereld en ook Housem Aouar is daar een product van. Aouar is een spelmaker met een uitstekend inzicht en goede pass. Het toptalent noteerde dit seizoen zeven goals en acht assists in de Ligue 1. Dat belooft wat.

Jesús Vallejo (22)
Land: Spanje
Positie: Centrale verdediger
Club: Real Madrid (Spa)
Kapitein van viervoudig kampioen Spanje. Droeg negentien keer het shirt van Real Madrid. Heeft momenteel de pech dat hij kleppers als Sergio Ramos en Raphael Varane voor zich moet dulden in de pikorde. Dit EK biedt de centrumverdediger daarom een uitgelezen kans om te tonen wat hij in zijn mars heeft. 

Robert Skov (23)
Land: Denemarken
Positie: Rechtsbuiten
Club: FC Kopenhagen (Den)
32 goals in 48 matchen. Het zijn ongekende cijfers voor een rechtsbuiten. Met zijn snelheid als absolute wapen vormt hij een plaag voor elke verdediger. Als beloning voor een superjaar mocht hij deze week zijn debuut in de Deense A-ploeg maken. In de toekomst zullen er nog véél interlands volgen. Dan niet meer als speler van FC Kopenhagen, want na deze zomer valt hij niet meer te houden.

Luka Jovic (21)
Land: Servië
Positie: Centrumspits
Club: Real Madrid (Spa)
Met afstand de duurste van alle 276 spelers. Real Madrid legde deze week liefst 60 miljoen euro neer om de Servische aanvaller weg te plukken bij Eintracht Frankfurt. Zijn 17 goals in de Bundesliga alsook de megasom scheppen hoge verwachtingen rondom Jovic.

Ianis Hagi (20)
Land: Roemenië
Positie: Aanvallende middenvelder
Club: FC Viitorul (Roe)
De zoon van de Roemeense voetballegende Gheorghe Hagi (125 caps) maakt in rap tempo naam voor zichzelf. Hij moet voor de nodige creativiteit bij de Roemenen zorgen. Onder de leiding van zijn vader wist hij dat al te doen bij FC Viitrorul (14 goals, 8 assists). Zodanig dat Hagi junior kan rekenen op interesse uit Engeland, Spanje, Italie, Nederland en… de Jupiler Pro League.

Moise Kean (19)
Land: Italië
Positie: Centrumspits
Club: Juventus (Ita)
Het gastland herbergt liefst acht A-internationals in de 23-koppige kern. Moise Kean is één van hen. Italie is met vijf eindzeges recordhouder en azen voor eigen publiek op nummer zes. Kean zou kunnen ontpoppen tot een belangrijke schakel bij de Italianen. Het wonderkind kwam dit jaar met zes goals tot ontbolstering bij Juventus. Kreeg nadien een kans bij het nationale vlaggenschip en gaf met twee treffers in drie caps zijn visitekaartje af.

No Poll