De Condé bewierookt Genk-nieuwkomer Bongonda: Top drie in België

De Condé bewierookt Genk-nieuwkomer Bongonda: "Top drie in België"

14-06-2019 09:00
1

KRC Genk haalde Theo Bongonda in huis als eerste zomertransfer. De linkspoot kwam voor een recordbedrag van zeven miljoen euro over van Zulte Waregem. Dimitri De Condé gelooft rotsvast in de kwaliteiten van Bongonda.

"Bongonda stond op zijn 19de in de ploeg bij Celta de Vigo. Iedereen die mij kent, weet hoe hoog ik oploop met de Spaanse competitie. De basiskwaliteiten om het te maken heeft Bongonda altijd gehad. Alleen kon hij toen geen constante in zijn prestaties leggen en was er onvoldoende stabiliteit rond hem", vertelt de technisch directeur van Genk bij Het Laatste Nieuws.

De Condé vindt een transfersom van zeven miljoen dan ook gerechtvaardigd. "Bongonda is een speler die in België top drie is op zijn positie. De markt is de laatste jaren veel duurder geworden. Een jonge Belg met goede statistieken, een speler van wie wij denken dat hij een onmiddellijke impact kan hebben, die kost veel geld."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@krcgenkofficial heeft @theo_bongonda beet! Is hij een goede aanwinst? #bongonda #krcgenk #genk #essevee #jpl #transfernieuws

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op