'KRC Genk ziet Spaanse club op de kar springen met bod van acht miljoen euro'

'KRC Genk ziet Spaanse club op de kar springen met bod van acht miljoen euro'

14-06-2019 07:00 Laatste update: 06-07-2019 11:29
6

KRC Genk ziet de interesse in haar spelers steeds groter worden. Zo kloppen twee Italiaanse clubs aan voor Ruslan Malinovskyi, maar dat is niet alles. Naar verluidt kan ook Joseph Aidoo Limburg weldra verlaten.

Deportes Cope meldt namelijk dat Celta de Vigo een bod heeft gedaan op de Ghanees. De Spaanse club heeft vijf miljoen euro vrijgemaakt voor de Genk-verdediger., al kan dat bedrag met bonussen nog oplopen tot circa acht miljoen euro.

De bonkige Aidoo was doorheen het seizoen afwisselend met Sebastiaan Dewaest en John Lucumi een sterkhouder in de defensie van de landskampioen. Celta hoopt de 23-jarige international dan ook weg te halen uit de Luminus Arena.

De huidige marktwaarde van Aidoo wordt geschat op vier miljoen euro, dat terwijl Genk in de zomer van 2017 amper 1,25 miljoen euro betaalde. De Limburgers haalden hem toen weg bij het Zweedse Hammarby.

Update 06/07, 11.30u: Celta de Vigo leek zeker van Aidoo, maar mogelijks kijkt Genk nog even de kat uit de boom. Ghanasoccernet weet immers dat ook Getafe de Genk-verdediger op het oog heeft. Ook zij zouden – net als Celta – acht miljoen euro geboden hebben op Aidoo.

Aidoo kan nu zelf een beslissing gaan nemen, tenzij één van beide clubs de prijs verder opdrijft. Genk ziet het graag gebeuren en wacht nog even af.