OFFICIEEL: Beerschot legt international voor de neus van andere JPL-clubs vast

OFFICIEEL: Beerschot legt international voor de neus van andere JPL-clubs vast

14-06-2019 07:16
3

K. Beerschot V.A. weet nog niet of in het in 1A uitkomt, toch slaagde het erin een eerste nieuwkomer vast te leggen. De Algerijnse international Réda Halaima tekende voor twee seizoenen, met een optie op nog twee extra.

Via de officiële kanalen stelt Beerschot de rechtsachter voor. 'Reda Halaimia heeft op z'n 22ste al zo'n 100 wedstrijden op de teller in de Algerijnse hoogste klasse, bij MC Oran. De laatste 2 seizoenen was hij een van de sterkhouders en werd hij opgemerkt door de bondscoach. Reda debuteerde onlangs bij de nationale ploeg tegen Qatar', klinkt het.

Réda zelf is ook blij dat hij met Beerschot een nieuwe stap in zijn loopbaan kan zetten. "Ik voel dat ik nu klaar ben voor een sterkere competitie. De Belgische competitie staat bekend als een goede leerschool."

Andere aanbiedingen
Reda had enkele aanbiedingen van Franse en Portugese clubs,  er was zelfs interesse van andere Belgische clubs uit 1A. "Maar Beerschot lijkt me de ideale club om progressie te maken. Ik ben aangetrokken door het project dat hier uitgewerkt wordt", aldus de Algerijnse rechtsachter.

Al rekent de kersverse Beerschot-nieuwkomer wel op het hoogste niveau. "Een club met zo'n traditie die terugkeert naar 1A, ik kan me geen mooier moment en geen betere situatie inbeelden om naar Europa te komen."