SPORT: Raiola duwt De Ligt 'schaamteloos' naar Paris Saint-Germain

SPORT: Raiola duwt De Ligt 'schaamteloos' naar Paris Saint-Germain

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 18:58do 13-06-2019 om 18:58

Dat FC Barcelona naast Matthijs de Ligt dreigt te grijpen heeft voor een groot deel te maken met zaakwaarnemer Mino Raiola. Dat schrijft de Spaanse krant SPORT donderdag. De Ligt lijkt op weg naar Paris Saint-Germain, terwijl Barcelona lang de beste papieren leek te hebben.

SPORT besteedt donderdag uitgebreid aandacht aan Raiola, de invloedrijke zaakwaarnemer die een zo aantrekkelijk mogelijke deal uit het vuur wil slepen voor De Ligt. Naar verluidt waren Barcelona en Ajax al akkoord over een transfersom van rond de 70 á 75 miljoen euro, maar zijn de eisen van Raiola een groot struikelblok voor de Catalaanse club. PSG kan veel meer betalen dan Barcelona bereid is te doen, waardoor de Ligue 1-grootmacht de beste papieren heeft.

SPORT suggereert dat een transfer van De Ligt naar Frankrijk voor het grootste gedeelte met geld te maken heeft. Echter zijn er ook andere reden dat de Ajax-aanvoerder (19) niet op weg is naar de Spaanse hoofdstad, maar naar Parijs. De Spaanse krant schrijft dat De Ligt bij zijn volgende club zekerheid wil en aast op een basisplaats. De Ligt zou in Spanje een concurrentiestrijd aan moeten gaan met Gerard Pique. De club vindt dat de Ajacied een basisplek af moet dwingen op de training en wilde geen garanties geven. Bij PSG krijgt De Ligt die garanties wél.

Barcelona was bereid om De Ligt een vergelijkbaar loon te bieden als Frenkie de Jong. Dat wil zeggen: een vijfjarig contract en een miljoenensalaris dat in de buurt komt van dat van De Jong. Zijn salaris zou ieder jaar kunnen stijgen en daarnaast maakte hij aanspraak op bonussen als hij zich goed zou ontwikkelen.

Barcelona en Ajax onderhandelden al over De Ligt toen de Amsterdamse club nog in de Champions League actief was. Na de stunts tegen Real Madrid en Juventus besloot Raiola echter om de onderhandelingen met Barcelona te vertragen, in de hoop dat meer partijen zich zouden melden en er zo meer geld aan De Ligt verdiend kon worden. 'Raiola heeft zonder schaamtegevoel met de tijd gespeeld en voordeel gehaald uit de duistere kant van het onderhandelen', aldus SPORT.

De krant stelt dat Raiola de belangrijkste reden is dat De Ligt niet naar Spanje lijkt te vertrekken, maar naar Frankrijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws