BAS bepaalt spelregels: achter gesloten deuren, uitspraak ten laatste op 30 juni

BAS bepaalt spelregels: achter gesloten deuren, uitspraak ten laatste op 30 juni

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 17:44do 13-06-2019 om 17:44

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft de agenda van de beroepsprocedure in de affaire 'Propere handen' uit de doeken gedaan. Op 25 en 26 juni worden alle partijen nogmaals verhoord. Ten laatste vier dagen later moet er dan een definitief verdict vallen.

Op dinsdag 25 en woensdag 26 juni zet het BAS dus haar tanden in het lijvige dossier rond (mogelijke) matchfixing in het Belgische voetbal, meldt Sporza. Eerder had de Geschillencommissie KV Mechelen veroordeeld tot degradatie vanwege haar betrokkenheid. Daartegen ging Malinwa officieel in beroep. Ook Waasland-Beveren, dat oorspronkelijk vrijuit ging, moet zich weer komen verantwoorden. Sporting Lokeren trok die beslissing namelijk in twijfel.

Alle betrokkenen moeten zich op de twee vooropgestelde data nog een laatste keer gaan verdedigen, ditmaal bij het BAS. Daarbij horen ook het bondsparket en K. Beerschot VA, dat hoopt te profiteren van de straf van KV Mechelen. Het BAS hanteert wel andere spelregels: in tegenstelling tot de vorige keer wordt het proces nu gevoerd achter gesloten deuren.

Uitspraak
Na de pleidooien zal het BAS zich beraden over het al dan niet herroepen van de eerdere oordelen en bestraffingen. Dat zal maximaal vier dagen duren, maakt het zich sterk. Ten allerlaatste op 30 juni zou er dan een definitief verdict moeten vallen. Op die manier komt de organisatie van de Jupiler Pro League 2019-2020 niet in het gedrang.

Poll

Zal de straf van KV Mechelen herzien worden, denk je?

(581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws