OFFICIEEL: Bongonda ziet sterk seizoen beloond met transfer naar Genk

OFFICIEEL: Bongonda ziet sterk seizoen beloond met transfer naar Genk

13-06-2019 15:59
14

Theo Bongonda zet zijn carrière verder bij KRC Genk. De landskampioen haalt zo haar eerste grote aanwinst met het oog op het komende seizoen binnen. Hoeveel Genk betaalt voor Bongonda, wil het (voorlopig) niet gezegd hebben.

De transfer van Bongonda hangt al enkele weken in de lucht, pas donderdagmiddag bracht Genk het langverwachte nieuws officieel naar buiten. De winger van Zulte Waregem is geslaagd voor zijn medische proeven en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2023 verbindt aan de Luminus Arena. Eerder was sprake van een transfersom van zo'n zeven miljoen euro.

Bongonda komt naar Genk met heel wat adelbrieven. De 23-jarige aanvaller heeft er, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al een passage in de Primera Division opzitten, bij Celta de Vigo. Daarna keerde hij terug naar Waregem, waar hij afgelopen seizoen excelleerd met veertien doelpunten en evenveel assists.

Die razend knappe cijfers sprongen ook onder meer Club Brugge en RSC Anderlecht in het oog, maar uiteindelijk speelde Genk dus het kortst op de bal. Daarmee anticipeert de kampioen op het waarschijnlijke vertrek van sterkhouder Leandro Trossard. De Rode Duivel kan naar de Premier League of de Bundesliga.