OFFICIEEL: Djenepo trekt naar de Premier League, Standard akkoord met Southampton

OFFICIEEL: Djenepo trekt naar de Premier League, Standard akkoord met Southampton

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 14:03do 13-06-2019 om 14:03

Moussa Djenepo is niet langer meer een speler van Standard. De Malinese flankspeler tekende een contract bij het Engelse Southampton. Dat maakten de Rouches donderdag bekend.

De transfer van Djenepo hing al een tijdje in de lucht. Op woensdag slaagde de speler in zijn fysieke testen. Donderdag werd de transfer geofficialiseerd. Standard deed geen uitspraken over de transferprijs van Djenepo. Maar armer worden de Rouches van de transfer zeker niet. Naar verluidt betaalt Southampton minstens vijftien miljoen euro voor Djenepo.

In Engeland tekende Djenepo een contract voor vier seizoenen. Voor Southampton is hij de eerste aanwinst met het oog op volgend seizoen. 

In 2017 strikte Standard Djenepo. Hij kwam toen over van Yeelen Olympique, een Malinese voetbalacademie. Nu verlaat de twintigjarige flankspeler Standard nadat hij 61 keer uitkwam voor de Rouches. In zijn Luikse periode scoorde Djenepo twaalf keer. Met Standard won Djenepo onder meer de Beker van België. In december sleepte hij ook de L’Aigle d’Or in de wacht, de prijs voor de beste Malinese speler van 2018.

Southampton wist vorig seizoen op het nippertje degradatie te vermijden. Het eindigde op de zestien plaats in de Premier League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Djenepo slagen in de Premier League?

(200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws