UPDATE: 'Faik verlaat Zulte Waregem voor SC Heerenveen'

UPDATE: 'Faik verlaat Zulte Waregem voor SC Heerenveen'

22-06-2019 14:30 Laatste update: 14:39
1

Hicham Faik van Zulte Waregem staat in de belangstelling van meedere Eredivisie-clubs, maar hoopt zelf op een overgang naar sc Heerenveen. De Friezen zijn al een tijdje in gesprek met Essevee, meldt Voetbal International.

Faik speelde in het verleden al in Nederland onder meer voor Almere City, Roda JC en Excelsior. Vorig jaar zomer vertrok hij transfervrij naar Zulte Waregem, maar hij kan na een jaar alweer terugkeren in de Eredivisie. Meerdere clubs hebben interesse, maar Heerenveen heeft de voorkeur van de 27-jarige middenvelder.

Faik heeft nog een contract tot medio 2021. Volgens VI hoeft Faik niet te vertrekken, maar de middenvelder wil zelf graag de overstap maken. In België kwam Faik vorig seizoen in alle competities tot twintig optredens, waarin hij vier keer scoorde en evenveel assists gaf.

In de tweede competitiehelft kwam Faik steeds minder aan spelen toe. De laatste drie wedstrijden van het seizoen behoorde hij niet tot de wedstrijdselectie.

Update 22/06 14.30u: Volgens AD Sportwereld neemt Zulte Waregem dan toch afscheid van Faik. De middenvelder keert terug naar Nederland, waar hij aan de slag gaat bij SC Heerenveen. Faik traint zaterdag al voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeg.

Update 22/06 14.35u: Zulte Waregem heeft het vertrek van Faik richting Heerenveen inmiddels ook officieel bekend gemaakt.