Premier League maakt speelschema 2019/20 bekend: direct topper in Manchester

Premier League maakt speelschema 2019/20 bekend: direct topper in Manchester

13-06-2019 10:03
2

De Premier League heeft het speelschema voor het seizoen 2019-2020 naar buiten gebracht. Kampioen Manchester City start met een uitwedstrijd tegen West Ham United. Bovendien staat in het eerste weekend direct een topper op het programma; Manchester United ontvangt op Old Trafford het Londense Chelsea.

Alle data van de 380 wedstrijden zijn bekendgemaakt. De competitie gaat vrijdag 9 augustus 2019 officieel van start, de laatste wedstrijden zijn op zondag 17 mei 2020. De openingswedstrijd gaat tussen Liverpool en Norwich City.

Norwich City, Sheffield United en Aston Villa promoveerden vorig seizoen en keren terug op het hoogste niveau van Engeland. Voor Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-winnaar Chelsea wacht een druk begin van het seizoen. Zij staan op 14 augustus, een paar dagen na de competitiestart, in Istanbul tegenover elkaar in de strijd om de UEFA Super Cup.

Dit seizoen krijgen de clubs voor het eerst een 'winterstop'. In februari is er een korte onderbreking van de competitie. In twee weken opeenvolgende weekenden worden maximaal vijf wedstrijden gespeeld, zodat elke ploeg een week vrij heeft.