The Telegraph: 'Clublegende Lampard en Ajax-trainer Ten Hag op lijstje Chelsea'

The Telegraph: 'Clublegende Lampard en Ajax-trainer Ten Hag op lijstje Chelsea'

13-06-2019 09:01
1

De namen van Frank Lampard en Erik ten Hag gaan rond bij Chelsea. The Telegraph meldt dat de succestrainer van Ajax 'er goed opstaat' bij de nummer drie van de Premier League. Clublegende Frank Lampard is momenteel topfavoriet om het stokje over te nemen van manager Maurizio Sarri. 

Alles wijst erop dat Chelsea en Sarri al na één jaar afscheid van elkaar nemen. De Italiaan kampt naar verluidt met heimwee en Juventus wil de voormalig coach van SSC Napoli graag terughalen naar de Serie A. Chelsea en Sarri zijn volgens The Telegraph in onderhandeling over ontbinding van het contract van de trainer.

Ten Hag, die met Ajax zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker won en in Europa grote indruk maakte met zijn jonge ploeg, staat er volgens de Britse kwaliteitskrant goed op in West-Londen. Ten Hag - die óók op het lijstje van Bayern München prijkt - 'neigt echter naar een langer verblijf in Amsterdam', heeft The Telegraph vernomen. 

Alternatieven
Veel alternatieven voor Sarri zijn momenteel niet beschikbaar. Clublegende Frank Lampard lijkt op dit moment topkandidaat om de nieuwe manager van Chelsea te worden. Lampard beleefde een uitstekend debuutjaar bij Derby County. Op een haar na liepen The Rams promotie naar de Premier League mis. 'Tenzij Chelsea Ten Hag alsnog weet te overtuigen, is Lampard de meest realistische optie', schrijft The Telegraph. Ook de namen van Nuno Espirito Santo (Wolverhampton Wanderers) en Laurent Blanc (zonder club) vallen. 

Max Allegri (na vijf jaar weg bij Juventus), Javi Gracia (Watford) en Steve Holland (rechterhand van bondscoach Gareth Southgate) zijn of worden eveneens aan Chelsea gelinkt. Om verschillende redenen lijken zij sowieso niet in aanmerking te komen voor de klus. Opnieuw een Italiaanse trainer, na Antonio Conte en Sarri, heeft niet de voorkeur op Stamford Bridge; Gracia en Holland beschikken over langdurige contracten. 

Chelsea mag deze zomer geen spelers kopen. Voetbalbond FIFA legde de Europa League-winnaar eerder dit jaar een transferverbod op. Chelsea leek tegen dat verbod in beroep te gaan, maar volgens Britse media legt de club zich inmiddels neer bij de straf. Sterspeler Eden Hazard werd deze week verkocht aan Real Madrid.