'Spurs heeft 50 miljoen over voor Lyon-middenvelder en sprak al met Van de Beek'

'Spurs heeft 50 miljoen over voor Lyon-middenvelder en sprak al met Van de Beek'

12-06-2019 21:32

Tottenham Hotspur maakt serieus werk van de komst van Tanguy Ndombélé. De verliezend Champions League-finalist is inmiddels in gesprek met Olympique Lyon over een transfer van de 22-jarige middenvelder, meldt The Guardian woensdag.

Volgens de Britse kwaliteitskrant kan de vraagprijs van de Franse club wel een struikelblok vormen. Lyon wil 75 miljoen euro ontvangen voor Ndombélé, die zich ook in de belangstelling mag verheugen van Manchester City, Juventus en Real Madrid. Tottenham schat de transferwaarde van de zesvoudig Frans international in op 50 miljoen.

Spurs-manager Mauricio Pochettino heeft voorzitter Daniel Levy te kennen gegeven dat Ndombélé precies de aankoop is die hij nodig heeft om het 'project' bij de club te vernieuwen. De Londenaren willen doorpakken na de opening van het nieuwe stadion en de finaleplaats in de Champions League. De middenvelder heeft een ijzersterk seizoen achter de rug bij Lyon en wordt geprezen om zijn veelzijdigheid.

Donny van de Beek
The Guardian meldt dat Spurs het middenveld van een kwaliteitsinjectie wil voorzien. Naast Ndombélé heeft de Premier League-topclub ook al gesproken met de zaakwaarnemers van Donny van de Beek van Ajax en Nicolò Zaniolo van AS Roma. Ook zij passen in de profielschets van Tottenham: jong, talentvol en met potentieel om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast wil Pochettino vleugelspeler Ryan Sessegnon van Fulham.

Ndombélé kan de tweede grote uitgaande transfer van Lyon worden in korte tijd. De Fransen zien Ferland Mendy voor 48 miljoen euro naar Real Madrid vertrekken, zo werd woensdagavond bekendgemaakt. Mogelijk maakt ook Ndombélé de overstap naar de Spaanse grootmacht. Real zou in hem een alternatief zien voor topdoelwit Paul Pogba, weet Cadena COPE.