OFFICIEEL: Real Madrid tast diep in de buidel voor vijfde topaankoop

OFFICIEEL: Real Madrid tast diep in de buidel voor vijfde topaankoop

12-06-2019 20:45
5

Ferland Mendy maakt de overstap van Olympique Lyon naar Real Madrid. De Franse club maakt bekend dat de 24-jarige linksback 48 miljoen euro oplevert. Door bonussen kan dat bedrag nog met 5 miljoen oplopen.

Mendy moet in de Spaanse hoofdstad de concurrentie aangaan met routinier Marcelo. De Franse international is onderdeel van de grootscheepse renovatie bij Real Madrid deze zomer. Hij is na Rodrygo (45 miljoen euro), Éder Militão (50 miljoen euro), Luka Jovic (60 miljoen euro) en Eden Hazard (100 miljoen) de vijfde grote aankoop van De Koninklijke voor het nieuwe seizoen.

Real-trainer Zinedine Zidane was groot voorstander van de komst van zijn landgenoot. Mendy speelde tot dusver twee interlands voor Les Bleus. Lyon nam hem in de zomer van 2017 voor zo'n 5 miljoen over van Le Havre. Hij had nog een contract tot medio 2023 bij de club van Memphis Depay. Bij Real tekent hij een verbintenis tot de zomer van 2025. Hij wordt volgende week woensdag gepresenteerd in het Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid lijkt ook na de komst van Mendy nog niet klaar op de transfermarkt. Een middenvelder staat hoog op het wensenlijstje van Zidane. Voor die positie zou Paul Pogba de gedroomde kandidaat zijn. Daartegenover staat dat ook diverse spelers moeten vertrekken.

👉 #WelcomeMendy pic.twitter.com/ALwDfxCHBx