'Club Brugge is gefascineerd door 18-jarige talent van Franse derdeklasser'

'Club Brugge is gefascineerd door 18-jarige talent van Franse derdeklasser'

12-06-2019 16:52
2

Het 18-jarige talent Sidney Obissa van het Franse Bourg-en-Bresse Péronnas droomt van een loopbaan als prof. Club Brugge zou zijn wens maar al te graag in vervulling laten gaan. 

Obissa is een centrale verdediger die actief is in de jeugdopleiding van Bourg-en-Bresse Péronnas, dat uitkomt op het derde niveau in Frankrijk. De Gabonees geldt als een veelbelovende speler en Obissa zelf heeft ook grote ambities. "Mijn eerste doel is om binnen twee jaar een profcontract te tekenen", zei hij recent tegen het Franse Foot Mercato. Volgens dezelfde bron dient deze gelegenheid zich voor Obissa sneller dan verwacht aan.

Foot Mercato schrijft dat vele clubs uit de Ligue 1 en Ligue 2 de jongeling in het vizier hebben. Naar verluidt hebben onder andere Lille OSC en Olympique Marseille bovengemiddelde belangstelling.  Scouts van Club Brugge hebben Obissa echter naar verluidt ook opgemerkt. Blauw-Zwart zou zelfs 'gefascineerd zijn door zijn profiel'. Datzelfde zou gelden voor de Engelse tweedeklassers Hull City en Stoke City. Bourg-en-Bresse Péronnas hoopt hem dan nog aan boord te houden.