UPDATE: 'Deal Tomiyasu is rond, STVV ontvangt een recordbedrag'

UPDATE: 'Deal Tomiyasu is rond, STVV ontvangt een recordbedrag'

12-06-2019 14:43 Laatste update: 29-06-2019 17:30
8

Takehiro Tomiyasu wordt genoemd bij verschillende clubs en volgens Het Laatste Nieuws is het Italiaanse Bologna geïnteresseerd in de Japanner.

Het goudhaantje van STVV werd eerder al in verband gebracht met het Duitse Werder Bremen. In januari werd naar verluidt een bod van zo’n zes miljoen euro al geweigerd. STVV houdt wel rekening met een vertrek van de centrale verdediger en lonkt naar Modou Diagne.

De Franse verdediger moet zo’n 800.000 euro kosten en staat momenteel onder contract bij Nancy. STVV wil alvast miljoenen binnenhalen als Tomiyasu ervoor kiest om de club te verlaten. De 20-jarige Japanner heeft nog een contract tot 2021 en heeft een marktwaarde van zo’n negen miljoen euro.

Update 29/06, 17.30: Sportwereld laat weten dat de transfer van Takehiro Tomiyasu naar Bologna rond is. STVV ontvangt maar liefst 9 miljoen euro voor de Japanner. Nooit eerder kreeg STVV meer voor één speler. Het vorige record stond op naam van Casper De Norre, die wisselde STVV voor Genk voor 4 miljoen euro.