'Grensrechter' klopt speler op achterhoofd en krijgt ... drie jaar schorsing

'Grensrechter' klopt speler op achterhoofd en krijgt ... drie jaar schorsing

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 13:25wo 12-06-2019 om 13:25

De Nederlandse voetbalbond heeft een grensrechter in het amateurvoetbal gestraft. De man gaf tijdens een wedstrijd van zijn club Geel-Wit de keeper van tegenstander UNO een klap op het achterhoofd. De voetbalbond heeft hem daarom voor drie jaar geschorst, zo meldt de NOS.

Het incident vond eind maart plaats tijdens een wedstrijd tussen Geel-Wit uit Haarlem en UNO uit Hoofddorp. Op beelden was te zien hoe er een massale vechtpartij ontstond na een incident op het veld. De grensrechter van Geel-Wit sloeg daarbij de doelman van de tegenstander op het achterhoofd. De doelman liep daarbij een hersenschudding op. In Nederland fungeren mensen van de club als grensrechter bij amateurmatchen. De dader was dus geen officiële grensrechter.

Het bestuur van Geel-Wit besloot de grensrechter weg te sturen en het hele voetbalteam per direct uit de competitie te halen. De KNVB kondigde aan een onderzoek te doen. Op basis van dat onderzoek is de eerder al geroyeerde grensrechter voor drie jaar geschorst, weet de NOS. De dader moet in augustus ook nog voor de rechter verschijnen vanwege de mishandeling.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is de schorsing van drie jaar terecht?

(84 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws