UPDATE: Walem kiest voor KRC Genk-middenvelder als vervanger Vanlerberghe

UPDATE: Walem kiest voor KRC Genk-middenvelder als vervanger Vanlerberghe

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 12:21wo 12-06-2019 om 12:21

Laatste update: donderdag 13 juni 2019 om 08:16do 13-06-2019 om 08:16

Jordi Vanlerberghe zal niet deelenemen aan het EK U21. Dat maakte beloftencoach Johan Walem woensdag wereldkundig. Vanlerberghe haakt af door een knieblessure. 

Goed een week geleden maakte Walem zijn definitieve selectie voor het EK bekend. Sindsdien mocht Vanlerberghe dromen over spelen op het toernooi. Aan die droom komt nu dus al een eind. Vanlerberghe  sukkelt met zijn knie.

Vanlerberghe blijft niet bij de groep, maar vliegt terug naar België. In ons land zal hij een scan ondergaan. Gevreesd wordt dat Vanlerberghe een operatie zal moeten ondergaan en hij daardoor de voorbereiding op het volgend seizoen mist.

Walem mag nog een vervanger oproepen. De eerste match op het EK voor de Belgen is pas zondag. Polen is dan de tegenstander. Dries Wouters van KRC Genk en Loïs Openda van Club Brugge wachten alvast aan de telefoon.

Het afgelopen seizoen huurde KV Oostende Vanlerberghe van Club Brugge. Die huurovereenkomst liep deze zomer af.

Update 13/06, 08.16: Johan Walem heeft voor Dries Wouters gekozen als de opvolger van de onfortuinlijke Jordi Vanlerberghe. LoÏs Openda stond op stand-by, maar Walem heeft ervoor gekozen om een speler op dezelfde positie als Vanlerberghe op te roepen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaan de Belgen het EK winnen?

(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws