‘Sterkhouder Club Brugge trok de aandacht van scouting FC Barcelona’

‘Sterkhouder Club Brugge trok de aandacht van scouting FC Barcelona’

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 11:12wo 12-06-2019 om 11:12

FC Barcelona haalde eerder al Moussa Wagué weg uit de Jupiler Pro League en Sport/Voetbalmagazine meldt dat de Catalaanse topclub meer komt scouten in België. Naar verluidt viel Clinton Mata van Club Brugge ook in goede aarde.

FC Barcelona is nog op zoek naar goede alternatieven in de defensie en Mata maakte veel indruk. ‘Als rechterpion van de driemansverdediging van Club Brugge tijdens play-off 1 was Clinton Mata een van de revelaties van de blauw-zwarte eindsprint.’

‘In zijn confrontaties met de linkerwinger van de tegenstander werd de Angolese international nooit voor schut gezet. Die onverzettelijkheid in de een- tegen-eensituaties viel bij de scouting van Barça in goede aarde. Ze volgden hem in die mate dat ze hem op een lijst van potentiële aanwinsten op die positie zetten’, klinkt het.

Mata wordt gevolgd door Barça, maar dat wilt niet zeggen dat er een transfer van zal komen. ‘Hoewel hij in de gegevensbank van Barça zit, is de kans dat Clinton Mata binnenkort in Camp Nou belandt onbestaande. Bij een nieuwe afroming is hij van de shortlist gevallen die door de Catalaanse scoutingcel overhandigd werd aan het bestuur’, aldus Sport/Voetbalmagazine.

Poll

Moet Mata bij Club Brugge blijven?

(426 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws