UPDATE: ‘Charleroi heeft drie alternatieven voor Vanhaezebrouck’

UPDATE: ‘Charleroi heeft drie alternatieven voor Vanhaezebrouck’

12-06-2019 11:26
4

Hein Vanhaezebrouck is en blijft de topkandidaat om Felice Mazzu op te volgen bij Sporting Charleroi. De ex-trainer van onder meer KAA Gent en RSC Anderlecht slaat echter aan het twijfelen, aldus Het Nieuwsblad.

Er ligt voor Vanhaezebrouck in Charleroi naar verluidt een jaarsalaris klaar van circa één miljoen euro, al ontkent manager Mehdi Bayat dat. Toch is het niet omwille van het financiële plaatje dat hij twijfelt, maar wel psychologisch.

Twijfels
Zo vreest Vanhaezebrouck dat de werkomstandigheden en de accommodaties niet van hetzelfde kaliber zijn in vergelijking met die in Gent of Anderlecht.

Daarnaast heeft Charleroi spelers rondlopen wiens band met Vanhaezebrouck niet al te best was.Zo kwamen Jérémy Perbet, Ryota Morioka en Massimo Bruno onder de West-Vlaming niet veel aan spelen toe bij respectievelijk Gent en Anderlecht.

Buitenlands avontuur

Vanhaezebrouck houdt de boot momenteel af. Meer nog: stilaan vraagt hij zich af of Mogi Bayat geen buitenlandse club kan regelen. Zo heeft de beruchte makelaar wel een aantal goede contacten in de Franse competitie.

Update 12/06, 11.26: De zoektocht naar een nieuwe trainer verloopt moeizaam bij Sporting Charleroi. Hein Vanhaezebrouck twijfelt en de club heeft alvast drie alternatieven op het oog. Luka Elsner van Union, Drazen Brncic van RWDM en een buitenlandse coach.