Martinez looft Thorgan Hazard: Hij heeft het meeste vooruitgang geboekt

Martinez looft Thorgan Hazard: "Hij heeft het meeste vooruitgang geboekt"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 23:52di 11-06-2019 om 23:52

Roberto Martinez heeft met 12 op 12 voorlopig een perfect rapport in de kwalificatiecampagne voor het EK 2020. De Rode Duivels wonnen dinsdagavond makkelijk met 3-0 tegen Schotland. 

De bondscoach was vooraf enorm lovend over Schotland, maar daar was tijdens de match weinig van te merken. "Schotland was heel defensief. Dat had ik verwacht. Daarom speelde ik De Bruyne wat hoger uit op het veld en koos ik voor Tielemans in het middenveld. Zo dacht ik dat we Schotland in de problemen konden brengen. Ik was bang dat we gefrustreerd zouden worden en daarom was ik blij dat we toch nog in de eerste helft scoorden", vertelde Martinez volgens Het Nieuwsblad.

"Ik vond niet dat één Rode Duivel erbovenuit stak. De Bruyne was natuurlijk goed. Hij had al eerder kunnen scoren. Hij vond Eden Hazard heel goed in de combinatie. Maar Eden Hazard was ook heel goed. En achteraan was het niet makkelijk maar ze deden het uitstekend. Thorgan Hazard heeft echter het meest vooruitgang gemaakt."

Romelu Lukaku was opnieuw belangrijk met twee doelpunten. "Ik was blij dat de supporters hun liefde voor Romelu Lukaku toonden. Hij is de meest constante speler in de nationale ploeg. Als hij bij de Rode Duivels is, geniet hij. Dat zie je. Ik ken hem alleen bij de nationale ploeg. Het is een speler die plezier in zijn spel moet hebben. Dan heb je een van de beste spitsen in Europa", besloot Martinez.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws