OFFICIEEL: Duchâtelet doet Spaanse tweedeklasser van de hand

OFFICIEEL: Duchâtelet doet Spaanse tweedeklasser van de hand

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 19:34di 11-06-2019 om 19:34

Roland Duchâtelet is niet langer hoofdaandeeldhouder van de Spaanse tweedeklasser AD Alcorcón. Duchâtelet heeft dinsdag afscheid genomen van de club, zo maakte AD Alcorcón zelf bekend via Twitter. 

Duchâtelet had sinds januari 2014 de touwtjes in handen bij Alcorcón. Veel heeft de overname de zakenman niet opgeleverd. Sportief succes bleef sinds het begin uit. Alcorcón eindigde sinds de entree van Duchâtelet als 11e, 7e, 18e en 13e in de Segunda Division. Dit seizoen bleef promotie met een 13e plaats andermaal ver uit het zicht. 

De inmiddels 72-jarige Duchâtelet was jarenlang de sterke man van Sint-Truiden, waarna hij van 2011 tot en met 2015 het voor het zeggen kreeg bij Standard. Hij trok zich terug uit het Belgische voetbal en kocht zich door de jaren heen in bij Duitse FC Carl Zeiss Jena, het Engelse Charlton Athletic FC, Alcorcón en de Hongaarse ploeg Újpest FC. Bij laatstgenoemde club is zijn zoon Roderick voorzitter. Ujpest, Carl Zeiss Jena en  Újpest blijven vooralsnog nog wel in de portefeuille van Duchâtelet zitten.

Gehaat
Overigens wenst de achterban van Charlton Athletic al jaren dat Duchâtelet vertrekt. Sinds zijn komst zijn er voortdurend protesten tegen zijn beleid geweest. Dinsdag was de teleurstelling dan ook groot dat het niet hun geliefde club is waar Duchâtelet afscheid van neemt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws