Wilmots geeft zijn start bij Iran een goed vervolg: remise tegen Zuid-Korea

11-06-2019 18:25

Marc Wilmots begon zijn termijn als bondscoach van Iran met een klinkende 5-0 overwinning op Syrië. Wilmots gaf zijn droomstart een prima vervolg door met 1-1 gelijk te spelen tegen Zuid-Korea.

Wilmots zag zijn mannen aan het uur wel op achterstand komen. In minuut 58 profiteerde de Zuid-Korea van desorganisatie in de Iraanse defensie. Hee-Chan Hwang kreeg vrij baan richting doel en rondde met een beheerste stift af: 1-0.

Lang kon het thuisland echter niet genieten van de voorsprong. Nauwelijks vier minuten later werkte Young-Gwon Kim de bal na een corner op ongelukkige wijze achter zijn eigen keeper. Het zou bij 1-1 blijven. Wilmots kan dus met een tevreden gevoel de zomer in. Iran speelt op 2 en 10 september de volgende oefeninterlands, maar de sparringspartners voor dit tweeluik zijn op dit moment nog niet bekend.