Rode Duivels mogen van geluk spreken: Lukaku is de beste spits aller tijden

Rode Duivels mogen van geluk spreken: "Lukaku is de beste spits aller tijden"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 17:30di 11-06-2019 om 17:30

De Rode Duivels scheren nu al jaren hoge toppen in het internationale voetbal, maar dat is natuurlijk lang niet altijd zo geweest. Zo'n tien jaar geleden maakten andere namen de dienst uit. Zo beleefde Marvin Ogunjimi eind 2010 een droomwedstrijd bij de nationale ploeg.

De aanvaller zorgde toen met twee doelpunten voor een 0-2-zege op het veld van Kazachstan. "We gaan rusten bij 0-0 en toen kwam Marc Wilmots, de assistent toen, om te zeggen dat ik zou mogen invallen", doet Ogunjimi het verhaal bij Sporza. "Zes minuten later maak ik de 0-1 en dan scoor ik nog eens. Dan weet je niet goed wat je meemaakt."

"Ik zie die doelpunten nog voor mij", geeft Ogunjimi toe. "Ik praat er nog over met mijn familie. Zulke momenten maak je niet vaak mee en dat pakken ze mij niet meer af. Ik had nooit gedroomd dat ik ooit bij de nationale ploeg zou kunnen spelen. Ik dacht dat het boven mijn niveau zou zijn, want dat was toch met heel veel jongens die er nu ook nog zijn."

Andere tijden
Inmiddels hebben de Duivels enkele stappen vooruit gezet. De 31-jarige Ogunjimi heeft wel nog contact met enkele generatiegenoten. "Ik was toevallig eergisteren ergens met Thibaut Courtois. Kevin De Bruyne heb ik deze week ook nog gehoord via Snapchat. Als ik hen stuur of om tickets vraag, dan komt dat in orde. Ook Romelu Lukaku hoor ik soms nog. Hij is een streekgenoot én de beste spits aller tijden", besluit Ogunjimi lyrisch.

Poll

Is Lukaku de beste spits die België ooit gehad heeft?

(185 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws