'Prijskaartje van Bolasie schrikt Anderlecht af, maar Turkse topclubs niet'

'Prijskaartje van Bolasie schrikt Anderlecht af, maar Turkse topclubs niet'

11-06-2019 17:05
4

Dat het avontuur van Yannick Bolasie bij RSC Anderlecht slechts beperkt zal blijven tot zes maanden, lijkt vast te staan. Vanuit de club klonken al geluiden dat de gehuurde aanvaller te duur is. Dus moet moederclub Everton FC op zoek naar een nieuwe overnemer.

In Turkije is die boodschap blijkbaar aangekomen. Volgens Goal.com azen niet minder dan drie Turkse clubs op de diensten van Bolasie. Zowel kersvers kampioen Galatasaray, Besiktas als Trabzonspor zouden de Congolees graag in huis halen, zelfs op definitieve basis.

Dan zullen de Turken financieel wel sterker moeten staan dan Anderlecht, want het prijskaartje van Bolasie is niet min. Allereerst strijkt de dribbelaar een royaal salaris op bij Everton. Bovendien moet er bij een definitieve transfer natuurlijk ook een geldsom op tafel komen. Die zou rond de acht miljoen euro liggen.

Goal claimt echter het goed mogelijk is dat Everton de vraagprijs laat zakken. Het is Bolasie immers liever kwijt dan rijk. De vraag rijst dan of Anderlecht niet terug in the picture zou komen. Overigens maakt het medium ook nog gewag van interesse van Southampton FC en Newcastle United, al is een vertrek uit Engeland aannemelijker.