Waasland-Beveren berust: Swolfs en Huyck gaan niet in beroep tegen sanctie

Waasland-Beveren berust: Swolfs en Huyck gaan niet in beroep tegen sanctie

11-06-2019 16:16
2

Olivier Swolfs en Dirk Huyck zullen geen beroep aantekenen tegen de uitspraken van de Geschillencommissie. Die legde beide bestuurders van Waasland-Beveren een (voorwaardelijke) sanctie op in het dossier 'Propere handen'.

Swolfs werd door de Geschillencommissie het meest geviseerd. Volgens bondsprocureur Kris Wagner was de voormalige financieel directeur van Waasland-Beveren een spilfiguur in de omkoopaffaire. Uiteindelijk werd Swolfs echter niet veroordeeld. Wél kreeg hij een jaar schorsing omdat hij de meldingsplicht niet naleefde.

Voorzitter Huyck kwam er nog beter vanaf. Zijn sanctie van een jaar schorsing geldt slechts voorwaardelijk. Daar is Huyck duidelijk tevreden mee, want ook hij heeft besloten om niet in beroep te gaan, weet Sporza. Eerder kwam al naar buiten dat het bondsparket niet in beroep zal gaan tegen de vrijspraak van Waasland-Beveren.

Bij die andere club die centraal staat in het dossier, KV Mechelen, kregen vier bestuursleden wel een straf opgelegd vanwege matchfixing. Zij besloten daarop alle vier om in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.