Snelders ziet weinig toekomst bij beloften, maar looft speler van Racing Genk

Snelders ziet weinig toekomst bij beloften, maar looft speler van Racing Genk

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 13:45di 11-06-2019 om 13:45

Zondag gaat het EK voor beloften van start, dat gehouden wordt in Italië en San Marino. Eddy Snelders wikt en weegt de Belgische beloften, maar ziet weinig spelers die binnenkort Rode Duivel worden.

Het niveauverschil is daarvoor momenteel te hoog. "Er is zelfs geen enkele garantie dat er één van hen Qatar haalt", klinkt het streng in Het Laatste Nieuws. "Je moet eigenlijk de vraag stellen hoeveel van die jongens op termijn titularis gaan worden bij een topclub. Want dat is toch de vereiste als je wil doorstromen naar het hoofdteam van de Rode Duivels. En liefst een internationale topclub, als je garantie wil op een basisplaats bij het nationale elftal."

Toch ziet Snelders enkele lichtpuntjes. "Let wel, er zijn jongens met potentieel. Bryan Heynen bijvoorbeeld, die jongen staat al een eind, maar moet nog bevestigen. Van Francis Amuzu hoor ik positieve dingen, maar net als Cobbaut en Saelemaekers is hij zelfs bij een Anderlecht-in-crisis nog geen certitude. Dan heb je nog stappen te zetten. En 2022 is dichterbij dan je denkt."

Andere basisspelers zullen het niet halen, vreest Snelders. "Wout Faes bijvoorbeeld, die bij Oostende aan de slag is. Dat is bijna 1B, hé. Ik bedoel maar dat we vandaag een compleet ander gegeven hebben dan die lichting Rode Duivels die ons nu zoveel voetbalplezier schenkt. Het merendeel van die jongens stond op hun 20ste al in het eerste elftal van een Europese topclub. Daar is bij de EK-selectie van U21-bondscoach Johan Walem nog geen sprake van."

Buurlanden hebben voordeel
Snelders vindt het niet verbazend dat er relatief weinig zit aan te komen. "Vergeet niet dat de Belgische vijver waarin gevist kan worden, maar een poeltje is, als je vergelijkt met Frankrijk of Duitsland. Alleen hebben we het voorbije decennium met een ongelooflijk sterke lichting te maken gehad. Maar geloof me, het is zeer realistisch mocht de continuïteit van de voorbije jaren straks een ferme deuk krijgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wordt Heynen ooit Rode Duivel?

(607 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws