Westerlo krijgt grote naam uit Turkije: Ik wil meestrijden voor de titel

Westerlo krijgt grote naam uit Turkije: "Ik wil meestrijden voor de titel"

11-06-2019 13:30
2

KVC Westerlo is onlangs in Turkse handen gekomen, en dat heeft natuurlijk gevolgen voor het organigram. Zo zal ook Hasan Cetinkaya een functie krijgen, die negen jaar lang heeft gewerkt bij Fenerbahçe.

Cetinkaya wordt de vice-voorzitter van de club, onder nieuwe voorzitter Oktay Ercan. Dat heeft Cetinkaya zelf verteld bij Futbol TV. "Oktay Ercan heeft me een voorstel gedaan om hem te helpen bij zijn project in België, een project dat me heel hard aanspreekt. Met mijn ervaring hoop ik dat ik de club mee kan laten strijden voor de titel."

Cetinkaya was van 2003 tot 2007 algemeen manager bij Genclerbirligi, daarna had hij dezelfde functie bij Gaziantespor. Bij Ankaraspor was hij even sportief directeur. Daarna was hij negen jaar lang administratief manager bij Fenerbahçe. Hij was er de tussenpersoon tussen voorzitter Aziz Yildirim en de technische staf.

Door de komst van Cetinkaya wordt er ook gespeculeerd over een eventuele samenwerking met Fenerbahçe, waarbij talentvolle spelers in het Kuipje gestald zouden worden. Daarover is er echter nog geen akkoord.