'Standard aast volop op jong geweld van Club Brugge, KAA Gent en Anderlecht'

'Standard aast volop op jong geweld van Club Brugge, KAA Gent en Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 13:15di 11-06-2019 om 13:15

Standard wordt al jaren geroemd als één van de beste jeugdwerkingen in België, moet doet dat bijna uitsluitend met Franstalige spelers. Standard wil daar samen met Emilio Ferrera iets aan doen en stort zich op de Vlaamse markt.

Het Nieuwsblad doet de plannen van Standard uit de doeken. Ferrera, die afgelopen seizoen T2 was, gaat nu in Aalst een jeugdacademie gaan leiden. Hij staat niet meer op de loonlijst van Standard, maar gaat wel nog nauw samenwerken met de Luikse club en talenten aanbrengen.

In Aalst moeten er vooral spelers voor Standard tussen 8 en 12 jaar worden opgeleid. Momenteel trekt Standard vrijwel geen spelers uit Brabant of Oost- en West-Vlaanderen aan. Het plan is nu dat Standard spelers gaat recruteren om zich in te schrijven bij de club, maar in Aalst te gaan trainen. De beste spelers kunnen op hun twaalfde dan de overstap maken naar Luik en op internaat gaan in Limburg. Op die manier wil Standard talent afsnoepen van de andere topclubs.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws