Martinez waarschuwt Rode Duivels: “Schotland heeft veel vertrouwen”

Martinez waarschuwt Rode Duivels: “Schotland heeft veel vertrouwen”

11-06-2019 10:39

De Rode Duivels nemen het in de EK-kwalificatiewedstrijd op tegen Schotland. Bondscoach Roberto Martinez waarschuwt zijn manschappen voor onderschatting. In september van vorig jaar wonnen de Rode Duivels nog met 0-4 van de Schotten.

De Spaanse keuzeheer is altijd voorzichtig met zijn uitspraken en ook voor de Schotse nationale ploeg is Martinez er niet gerust in. “In september was het een vriendschappelijke wedstrijd. Dat moeten we altijd in het achterhoofd houden. Dat was een test voor hen. Ze probeerden wat dingen uit en namen risico's. Ze hebben nu veel vertrouwen, want ze scoorden zaterdag tegen Cyprus in de laatste minuut, wat hen de overwinning bezorgde. Zo'n eerste zege onder een nieuwe bondscoach zorgt voor een boost.”

“Ik overdrijf niet”, gaat Martinez verder tegenover Het Nieuwsblad. “Ze hebben veel jong talent. Dit Schotse team zal alleen maar sterker worden. Ryan Fraser van Bournemouth was na Eden Hazard de speler met de meeste assists in de Premier League. Robertson van Liverpool kent iedereen. Er zijn ook een paar jongens van Celtic, dat de treble won. Het is een team met veel spelers die het voorbije seizoen iets wonnen. Dat maakt je sterker. Kazachstan leek makkelijk omdat we de eerste twintig minuten al het verschil konden maken. Tegen Schotland wordt het moeilijker. Het wordt negentig minuten een stevige wedstrijd.”