KV Mechelen doet er alles aan: alle betrokkenen gaan in beroep bij het BAS

KV Mechelen doet er alles aan: alle betrokkenen gaan in beroep bij het BAS

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 08:01di 11-06-2019 om 08:01

KV Mechelen legt zich niet neer bij de degradatie, maar ook de betrokken bestuursleden gaan niet akkoord het oordeel van de Geschillencommissie. Zo gaan alle Mechelen-partijen volgens Belga in beroep bij het BAS.

De Geschillencommissie oordeelde dat Mechelen en verschillende bestuursleden zich bezondigden aan een poging tot matchfixing voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren van 11 maart 2018. Zo zou de club moeten degraderen naar 1B. Malinwa is het daar niet mee eens en gaat dus in beroep bij het BAS.

Ook de individuele bestuursleden van Mechelen, die elk zeven tot tien jaar schorsing kregen opgelegd, gaan in beroep. Het gaat om Thierry Steemans, Olivier Somers, Johan Timmermans en Stefan Vanroy.

Tussenkomende partijen
Daarnaast trekken ook twee supportersverenigingen van Malinwa naar het BAS. Tijdens de tuchtprocedure waren zij ook aanwezig als vrijwillig tussenkomende partij. Zij gaan dat nu opnieuw doen, aangezien de fans hun club door dik en dun blijven steunen in dit dossier.

Sporting Lokeren en AFC Tubize trekken eveneens naar het BAS. Wie dat opmerkelijk genoeg niet doet, is het Bondsparket. Zij verzetten zich dus niet tegen de vrijspraak van Waasland-Beveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar denk je dat KV Mechelen zal belanden?

(581 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws