Spanje doet goede zaken tegen Zweden; Polen dankt koningskoppel in topduel

Spanje doet goede zaken tegen Zweden; Polen dankt koningskoppel in topduel

10-06-2019 22:41

Spanje lijkt na vier wedstrijden al verzekerd van een ticket voor het EK van 2020. De Spanjaarden wonnen in Santiago Bernabeu met 3-0 van Zweden en hebben de concurrentie in groep F nu al op vijf punten gezet.

Spanje slaat belangrijke slag
Spanje heeft in groep F goede zaken gedaan door concurrent Zweden met 3-0 te verslaan. Daardoor staat La Furia Roja na vier wedstrijden met twaalf punten bovenaan in de poule en zet het de Scandinaviërs, die tweede staan, op een gat van vijf punten. Aanvoerder Sergio Ramos was belangrijk voor de Spanjaarden door twintig minuten voor tijd een strafschop te benutten. In de slotfase scoorden ook Alvaro Morata en Mikel Oyarzabal nog. In dezelfde groep houdt Noorwegen uitzicht op plek twee door een 2-0 zege op de Faeroer Eilanden. Bjorn Johnsen maakte beide Noorse goals.

Dolberg neemt Denemarken bij de hand
De Denen hadden nog niet gewonnen in groep D, maar daar kwam maandagavond verandering in. Georgië werd in Kopenhagen met 5-1 verslagen en dat was mede te danken aan Kasper Dolberg. De Ajacied scoorde tweemaal voor Denemarken en schoot zijn ploeg daarmee direct naar de tweede plaats in de groep. De overige Deense goals kwamen op naam van Christian Eriksen, Yussuf Poulsen en Martin Braithwaite. De eerste plaats in de poule is nog altijd in handen van Ierland, dat dankzij een 2-0 overwinning op Gibraltar (een eigen doelpunt van Joseph Chipolina en een late treffer van Robbie Brady) nu tien punten heeft.

Polen schudt Israel van zich af
Het onderlinge treffen tussen de twee beste ploegen uit groep G, Polen en Israel, werd door de Polen overtuigend gewonnen: 4-0. Treffers van Krzysztof Piatek, Robert Lewandowski, Kamil Grosicki en Damian Kadzior zorgden er voor dat Polen de koppositie in de groep nu stevig in handen hebben. Met de maximale twaalf punten uit vier wedstrijden is de voorsprong op Israel nu vijf punten. Dat land staat wel nog steeds tweede, maar voelt nu de hete adem van Oostenrijk en Slovenië in de nek.

Overige uitslagen:
Bulgarije - Kosovo 2-3
Tsjechië - Montenegro 3-0
Letland - Slovenië 0-5
Malta - Roemenië 0-4
Noord-Macedonië - Oostenrijk 1-4
Servië - Litouwen 4-1
Oekraïne - Luxemburg 1-0