Afrika Cup krijgt extra Genks tintje: ook Aidoo is zeker van zijn stekje

Afrika Cup krijgt extra Genks tintje: ook Aidoo is zeker van zijn stekje

10-06-2019 22:32

Joseph Aidoo mag nog een mooi slot breien aan zijn seizoen. De verdediger van KRC Genk is door Ghana geselecteerd voor de komende Afrika Cup. Hij overleefde de laatste schifting in de spelersgroep.

Bondscoach Kwesi Appiah kwam maandagavond naar buiten met zijn definitieve selectie voor het Afrikaanse landentoernooi, dat in Egypte zal plaatsvinden. Aidoo mag zijn koffers dus pakken. Voor de 23-jarige verdediger wordt het zijn eerste grote wapenfeit bij de nationale ploeg. Eerder betwistte hij wel al de wereldbeker bij de U20.

Zo krijgt Genk een extra deelnemer om te volgen op de Afrika Cup. Eerder raakte al bekend dat clubtopschutter Aly Samatta zich mag onderscheiden bij Tanzania. Overigens heeft Genk in de persoon van Joseph Paintsil nog een andere Ghanees op de loonlijst staan, maar de vleugelaanvaller werd over het hoofd gezien door Appiah.

Ghana trekt naar Egypte met de ambitie om ver te geraken. Het is er ingedeeld in een poule met Benin, Kameroen en Guinee-Bissau. The Black Stars, viervoudig eindlaureaat van het toernooi, rekent voornamelijk op de gebroeders Ayew, Thomas Partey (Atlético Madrid) en good old Asamoah Gyan (Kaysersispor). De laatste Ghanese titel dateert al van 1982; in 2010 en 2015 werd de finale verloren.