'IJslandse fan met afwasborstel' blijkt uiteindelijk Belgische toerist te zijn

'IJslandse fan met afwasborstel' blijkt uiteindelijk Belgische toerist te zijn

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 20:28ma 10-06-2019 om 20:28

Er ontstond maandag even een rel tussen IJsland en Turkije na de ontvangst van de Turkse nationale ploeg in Reykjavik. Op de luchthaven kreeg één Turkse speler een afwasborstel onder de neus geduwd. Dat bleek uiteindelijk geen IJslandse fan te zijn, maar... een Belg.

De Turkse ploeg kwam zondag in IJsland aan en op de luchthaven nam de Turkse routinier Emre Belözoğlu (38) de tijd om de aanwezige pers te woord te staan. Naast serieuze journalisten stond er ook een grapjas bij. De toen nog hield een afwasborstel onder de neus van de 93-voudig international. In Turkije werd er een klopjacht gestart om de IJslander in kwestie te vinden. De hashtag #TurksAreComingforIceland werd ook trending op Twitter.

Uiteindelijk effectief, zo blijkt. De man in kwestie werd gevonden. Het Nieuwsblad meldt dat het om Corentin Siamang gaat, een Belg. Onze landgenoot stond op het punt om IJsland te verlaten en was aan het wachten op zijn vlucht. Op Facebook doet hij zijn hele verhaal. 'Tijdens het wachten op mijn terugvlucht,merk ik dat de Turkse nationale voetbalploeg net geland ik', schrijft hij. Ik doe me voor als journalist met een ‘echte’ microfoon. Het lukt en ik loop zo voorbij het veiligheidspersoneel.'

Turkse woede
In Turkije kon men echter niet lachen met het grapje. Dat is ook Siamang niet ontgaan. 'Alleen denken de Turkse journalisten dat ik hun kapitein interview met een afwasborstel. Schandaal! Het wordt meteen opgepikt in haast alle Turkse media. Plots ben ik het hoofditem op CNN Turkije en sta ik met mijn hoofd op de voorpagina van hun belangrijkste sportblad, zelfs de Turkse buitenlandminister tweet er over.'

Siamang kreeg doodsbedreigingen vanuit Turkije en ook zijn Instagramaccount werd gehackt. 'Laat ons wel kalm blijven. Ik heb het louter als grapje bedoeld en ik wou er zeker niemand mee kwetsen. Er is trouwens geen wet die me verbiedt iemand met een afwasborstel te benaderen. Ik heb hem ook gewoon de vraag gesteld ‘hoe hij zich voelde na die grootse zege tegen Frankrijk'', aldus Siamang. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws