Koeman vol vertrouwen: 'Nederland is niet minder dan België'

Koeman vol vertrouwen: 'Nederland is niet minder dan België'

10-06-2019 21:08
32

Nederland heeft zich tot in de finale van de Nations League weten te knokken. Daarin toonde Portugal zich echter de sterkste. Ondanks het verlies blijft het vertrouwen groot bij Oranje. En dan vooral bij bondscoach Ronald Koeman.

Volgens de bondscoach van Nederland is zijn land weer één van de beste landen van Europa. "Of we wat aan de Nations League gehad hebben? Ja, echt wel", zegt hij bij de NOS.

Koeman geeft aan dat Oranje zelfs even sterk is als de Rode Duivels. "We hebben tegen Engeland, Duitsland, Frankrijk en Portugal gespeeld. Ik denk dat het de sterkste landen in Europa zijn. Misschien hoort Spanje er nog bij. België? Wij zijn niets minder dan België", vertelt Koeman.

Desondanks werd er toch verloren in de finale van de Nations League. Koeman weet ook waarom. "We weten waar we vandaan komen, maar we weten ook waarin we ons kunnen verbeteren. Verdedigend en op het middenveld staat het goed. Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen. Dan winnen we aan creativiteit", besluit Koeman.