Sky Sports: Maguire kan Van Dijk onttronen door interesse van City en United

Sky Sports: Maguire kan Van Dijk onttronen door interesse van City en United

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 20:01ma 10-06-2019 om 20:01

Manchester United en Manchester City gaan all-in voor Harry Maguire. Leicester City wil de 26-jarige verdediger liever niet verkopen, maar lijkt overstag te gaan bij een bod van 90 miljoen euro, meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports.

Hoewel United en City vooralsnog terughoudend zijn om dat bedrag te betalen, lijkt Maguire zomaar Virgil van Dijk te kunnen onttronen als duurste verdediger ter wereld. De Oranje-aanvoerder maakte voor 84 miljoen de overstap van Southampton naar Liverpool. Het Engelse transferrecord voor een verdediger, dat in handen is van Kyle Walker (56 miljoen), zou sowieso sneuvelen.

Maguire heeft zich ontpopt tot steunpilaar bij Leicester City sinds zijn komst van Hull City in 2017. Ook in de nationale ploeg van Engeland is de mandekker een vaste waarde. Hoewel The Foxes hem proberen te behouden, hebben ze met James Tarkowski van Burnley al wel een vervanger op het oog.

Sky Sports schrijft dat United Kalidou Koulibaly van Napoli als alternatief ziet, mocht Maguire opteren voor een overstap naar de stadgenoot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Maguire dat bedrag waard?

(91 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws