Franse analytici onder vuur: 'Pronkstuk verwacht, maar Neymar kiest tweedeklasser'

Franse analytici onder vuur: 'Pronkstuk verwacht, maar Neymar kiest tweedeklasser'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 18:45ma 10-06-2019 om 18:45

De Franse radiozender RMC heeft journalist Daniel Riolo en oud-voetballer Jérôme Rothen geschorst. De twee bekende radiostemmen lieten zich misprijzend uit over het Braziliaanse model Najila Trindade, die Neymar beschuldigt van verkrachting.

Het voorval zorgt voor commotie in Frankrijk. De analytici werden gevraagd naar de blessure van de ster van Brazilië en Paris Saint-Germain, maar in plaats daarvan ging het over Trindade. "In de zaak-Neymar, kan ik me er niet van weerhouden aan die vrouw te denken. Ik had een pronkstuk verwacht. Maar het is tweede klasse, ik was erg teleurgesteld", zegt Riolo, die steun krijgt van Rothen. "Hij kan krijgen wat hij wil, maar hij kiest voor een tweedeklasser."

Presentator Nicolas Vilas probeert in te grijpen, maar tevergeefs. "Als je Neymar heet, heb je toch een bepaalde standaard? Normaal is dat toch Champions League", aldus Riolo. "Je laat ze per vliegtuig komen, ontmoet haar en vervolgens bevind je je ook nog eens in de ellende." Ook Rothen doet een duit in het zakje. "Dat is een Lorient (Franse tweedeklasser, red.)." De twee boden al hun excuses aan, maar bij RMC zijn ze voorlopig niet meer te horen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws