Vertonghen op zijn hoede voor Schotland: Er zal nu meer weerstand zijn

Vertonghen op zijn hoede voor Schotland: "Er zal nu meer weerstand zijn"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 18:51ma 10-06-2019 om 18:51

Jan Vertonghen kan dinsdagavond eindelijk een punt zetten achter een slopend seizoen. De verdediger wil nog één keer alles geven, want Schotland is een niet te onderschatten tegenstander.

"Ik hoop dat we met een overwinning het seizoen kunnen afsluiten", vertelt Vertonghen aan Het Nieuwsblad. "Ik verwacht meer van Schotland dan van Kazachstan. Ze verloren dan wel met 3-0 in Kazachstan, maar de omstandigheden ginder zullen wel in hun nadeel hebben gespeeld. Er zal nu meer weerstand zijn."

"Maar we moeten eerlijk zijn: we moeten die wedstrijd gewoon winnen. Spelen zoals we de jongste wedstrijden hebben gespeeld. Het is al lang geleden dat we een kwalificatiewedstrijd verloren. Toch zijn deze wedstrijden belangrijk. Je leert altijd wat bij. We moeten zorgen dat we geen goals tegen krijgen. Neen, het is helemaal niet zo dat deze wedstrijden waardeloos zijn. Het gaat tenslotte ook altijd om de drie punten."

België won vorig jaar nog vriendschappelijk tegen Schotland met overtuigende cijfers. "Die 0-4 van een jaar geleden was anders dan de situatie nu. Ze hebben een andere coach en dat was toen een vriendschappelijke wedstrijd. Ik verwacht nu meer van hen. Het zal fysiek zijn, harder. Ze zullen ook defensiever spelen", besluit de speler van Tottenham Hotspur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws