Martinez over zwarte dag bij Rode Duivels: Hebben toen ons respect verloren

Martinez over zwarte dag bij Rode Duivels: "Hebben toen ons respect verloren"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 14:45ma 10-06-2019 om 14:45

België walst momenteel over de tegenstand in de EK-kwalificatiewedstrijden. Dinsdag moet ook Schotland opzij, maar bondscoach Roberto Martinez zit nog met Zwitserland in zijn hoofd.

België verloor die beruchte wedstrijd met liefst 5-2, nota bene na een 0-2 voorsprong. "In Zwitserland kwam de nederlaag onverwacht, en vroegen de spelers zich af: 'Hoe hebben we dit laten gebeuren?' We hebben toen, na de 0‑2, het respect voor de ander verloren. De enige keer onder mijn leiding en onbewust. Ik moet zoeken naar een manier om dat in de toekomst te vermijden, maar soms is het wel eens nodig. Als waarschuwing", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine.

België had geen antwoord op de ontketende Zwitsers. "Het is moeilijk als ploeg om een tegenstander terug onder controle te krijgen, als die alles of niets gaat spelen. Dat zagen we ook in de Champions League. Dat momentum stoppen is zéér moeilijk. Met dat verschil dat wij al met 1‑0 naar ginder gingen én ook nog eens 0‑2 voorkwamen... Het was anders dan in de Champions League, waar na de heenwedstrijd de hele week mensen riepen: ‘Het is binnen.’ Dat is het nooit!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Maakt Schotland een kans tegen de Rode Duivels?

(428 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws