Schrijvers wil teleurstelling doorspoelen op EK: Dat maakt het zo zuur

Schrijvers wil teleurstelling doorspoelen op EK: "Dat maakt het zo zuur"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 14:00ma 10-06-2019 om 14:00

Siebe Schrijvers moet één van onze speerpunten worden op het EK voor beloften. De aanvaller van Club Brugge is alvast heel ambitieus en wil het toernooi winnen.

"Dat moet de ambitie zijn", geeft hij aan bij De Zondag. "We zitten in een poule met Spanje, Italië en Polen. De winnaars van de drie poules en de beste tweede gaan naar de halve finale. Dat wordt dus loodzwaar. Spanje en Italië zijn de favorieten in onze poule. Wij zijn een outsider. Maar die rol ligt ons wel. Dat hebben we bewezen in de kwalificaties."

Als België voorbij de poules raakt, boekt het ook een ticket voor de Olympische Spelen. "Dat leeft écht in deze groep, al de hele campagne. Als dat zou lukken, is het EK geslaagd. Tokio zou een unieke ervaring zijn."

Bovendien kan Schrijvers zo de verloren titel goedmaken. "Ook daarom is dit EK goed. Ik was heel teleurgesteld. Genk is een verdiende kampioen. Ik kan dat makkelijk toegeven. Maar het had anders kunnen lopen. Dat maakt het zo zuur. Ik wou héél graag een eerste titel in België."

Poll

Kan België het beloften-EK winnen?

(82 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws