Arnesen spuwt zijn gal: De makelaars maken hun spelers kapot

Arnesen spuwt zijn gal: "De makelaars maken hun spelers kapot"

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 13:30ma 10-06-2019 om 13:30

Frank Arnesen, de algemeen manager bij Anderlecht, heeft al bij heel wat grote clubs gewerkt. Ook bij Chelsea was hij actief, maar daar zag hij het beleid volledig ontsporen.

Zo herinnert Arnesen zich een zeventienjarig talent dat een megasalaris moest verdienen. "Die jongen was een geweldig talent en hij had het potentieel om het bij Chelsea te maken. Hij heeft nooit een wedstrijdgespeeld in de Premier League… Door belachelijke bedragen te vragen, maken makelaars hun spelers kapot", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. 

Arnesen moet nu leren omgaan met die realiteit. "Ik vind het een kwalijke evolutie van makelaars om er financieel alles te willen uithalen voor een speler die nog geen bal heeft geraakt. Hoe reageert zo'n jongen als hij plots honderdduizenden euro's op zijn bankrekening krijgt? Hij denkt: ik moet niets meer doen en ik zit safe voor de rest van mijn leven. Na vijf jaar heeft zo’n speler nul matchen gespeeld in Eerste Klasse, is zijn geld is op en hij is totaal gedesillusioneerd door het voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws