'Zulte Waregem gaat vol voor Zimbabwaan, concurrentie uit de Ligue 1'

'Zulte Waregem gaat vol voor Zimbabwaan, concurrentie uit de Ligue 1'

10-06-2019 11:20
2

Zulte Waregem heeft volgens bronnen in Zuid-Afrika en Zimbabwe haar pijlen gericht op de Zimbabwaanse middenvelder Marshall Munetsi. Zulte zou daarbij wel af moeten zien te rekenen met de Franse eersteklasser Stade Reims. 

The South African schrijft dat Zulte Waregem zeer concreet is voor Munetsi, die momenteel als lid van de voorselectie kans maakt om naar de Afrika Cup te gaan. De West-Vlamingen zouden meermaals naar Zuid-Afrika zijn gereisd om de centrale middenvelder van Orlando Pirates te scouten. Munetsi heeft daarbij dusdanig weten te overtuigen, dat Essevee de jacht op hem heeft geopend.

Achter de schermen zou een deal voor de zesvoudig international in de maak zijn. 'Zulte Waregem heeft de onderhandelingen gestart en de zaakwaarnemer van Munetsi heeft een ontmoeting met Orlando Pirates gehad om de zaak te bespreken', wordt een bron geciteerd. Met Stade de Reims, de nummer acht van het voorbije Ligue 1-seizoen, ligt er wel een kaper op de kust. Munetsi is ook gelinkt aan het Amerikaanse Colombus Crew. Het is dus nog geen gelopen race.