IJslander krijgt Turkije achter zich aan na grap met afwasborstel: 'Schandalig'

IJslander krijgt Turkije achter zich aan na grap met afwasborstel: 'Schandalig'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 09:40ma 10-06-2019 om 09:40

IJsland en Turkije staan woensdag op de vierde speeldag van de EK-kwalificatie tegenover elkaar. De bezoekers staan op scherp na een grap van een IJslandse fan.

De Turkse ploeg kwam zondag in IJsland aan en op de luchthaven nam de Turkse routinier Emre Belözoğlu (38) de tijd om de aanwezige pers te woord te staan. Naast serieuze journalisten stond er ook een grapjas bij. De onbekende IJslander hield een afwasborstel onder de neus van de 93-voudig international. In Turkije is er een klopjacht gestart om de IJslander in kwestie te vinden. De hashtag #TurksAreComingforIceland is inmiddels ook trending op Twitter.

"Wat hier is gebeurd, getuigt van bijzonder weinig respect", foetert aanvoerder Burak Yilmaz. "We vlogen 6,5 uur en stonden vervolgens drie uur te wachten voor de paspoortcontrole. Ze namen de koffers en tassen van iedereen in en doorzochten alles overdreven grondig. Zelfs de toilettasjes. Ze zochten en zochten, en zochten nog een keer. Dit sloeg alles."

Excuses
Turkije eist excuses van IJsland, zo heeft Mevlüt Çavuşoğlu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, laten weten. "Hoe ons nationale elftal is behandeld op het vliegveld in IJsland is onacceptabel, op basis van menselijke én diplomatieke verhoudingen. Wij willen de onderste steen boven." Ömer Çelik van de AK-partij is ook woedend: "We zijn middeleeuws behandeld. Dit is een geweldsdelict, schandalig." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: IJsland Turkije

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws