Spanje dacht aan bondscoach Martinez: Het WK opende hun beeld

Spanje dacht aan bondscoach Martinez: "Het WK opende hun beeld"

10-06-2019 07:16

Roberto Martinez heeft bij de Rode Duivels al uitstekend werk geleverd. Dat zorgde de voorbije maanden voor heel wat interesse in de coach. Onder andere Barcelona zou geïnteresseerd geweest zijn, maar ook de Spaanse bond.

"Ik ben er vroeg weg gegaan. Als zestienjarige van Balaguer naar Zaragoza, als 21-jarige naar Engeland. Daar ben ik ook trainer geworden, je zou me een Britse coach kunnen noemen. De Premier League volgen ze wel, maar op afstand, zonder er veel van te snappen", zegt Martinez in Sport/Voetbalmagazine.

Sinds het WK is hij echter op de radar verschenen van heel Spanje. "Maar dan komt het WK en die opent een beetje het beeld. Plots zien ze: hé, er is daar een Spaanse coach die iets doet met België en daar met veel liefde over praat. Spanje kreeg een beetje een hart voor de Rode Duivels", geeft Martinez aan.

Dat zorgde er ook voor dat Spanje hem op het WK, net voor de kwartfinale tegen Brazilië, had gepolst. Dat deert Martinez niet. "Nee. Op een WK zit je in een bubble, met je spelers, je voorbereiding. Dan ben je niet snel afgeleid. Spelers werden ongetwijfeld ook gecontacteerd, maar ik zag niemand afgeleid geraken, omdat ze allemaal zo gefocust waren op ons project."