Alderweireld blijft nuchter na zege tegen Kazachstan: Dat mogen we niet vergeten

Alderweireld blijft nuchter na zege tegen Kazachstan: "Dat mogen we niet vergeten"

09-06-2019 21:15

Toby Alderweireld kwam zaterdag met de Belgische defensie nauwelijks in de problemen. De Rode Duivels hielden makkelijk de nul tegen Kazachstan en wonnen met 3-0 in de kwalicaties voor het EK 2020.

"Kazachstan had met 3-0 gewonnen tegen Schotland. Als je geen vechtlust toont, kan er altijd iets gebeuren in voetbal. Maar we begonnen goed en hebben vrij snel het verschil gemaakt", vertelt de verdediger van Tottenham aan Sporza. "Ik ben wel blij dat dit de laatste matchen van het seizoen zijn. Zeker na zo'n Champions League-finale waarvoor je drie weken hard getraind hebt en je je mentaal hebt voorbereid."

De Rode Duivels hebben nu 9 op 9 in de EK-voorronde, maar toch ligt er iets op de maag van Alderweireld. "We moeten iedere match gefocust blijven en een goede prestatie neerzetten. Nadat we Zwitserland geklopt hadden in de Nations League, dacht iedereen dat we door waren. Maar uiteindelijk lagen we eruit. Dat mogen we niet vergeten. We willen het seizoen afsluiten met een mooie zege dinsdag tegen Schotland."