'Transfer De Ligt gaat tot opstand leiden in kleedkamer van Liverpool'

'Transfer De Ligt gaat tot opstand leiden in kleedkamer van Liverpool'

Gepubliceerd: zondag 9 juni 2019 om 18:51zo 09-06-2019 om 18:51

Mocht Liverpool deze zomer aan de haal gaan met de gewilde Matthijs de Ligt, dan dreigt voor manager Jürgen Klopp een groot probleem te ontstaan. The Sunday Mirror voorspelt een 'opstand' op Anfield. 

Het probleem, volgens de Britse boulevardkrant: het astronomische salaris van de negentienjarige Oranje-verdediger. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt, heeft aan geïnteresseerde clubs laten weten dat zijn cliënt een weeksalaris van minimaal 250.000 euro verlangt. Manchester United en Paris Saint-Germain hebben al laten weten aan die voorwaarde te willen en kunnen voldoen. 

Mocht ook Liverpool bereid zijn om De Ligt ruim één miljoen euro per maand te betalen, dan komt de hiërarchie binnen de selectie van de Champions League-winnaar 'op z'n kop te staan', stelt The Sunday Mirror. Ter vergelijking: Mohamed Salah verdient ongeveer 220.000 euro per week en Virgil van Dijk staat voor een bescheiden gage van 175.000 euro per week op de loonlijst. 

'Jürgen Klopp weet dat hij grote problemen krijgt als De Ligt naar Anfield komt en direct meer verdient dan alle grote sterren', luidt het oordeel van de krant. Naast Liverpool, Manchester United en Paris Saint-Germain worden ook FC Barcelona, Manchester City en Juventus aan de captain van Ajax gelinkt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws