'Hazard wordt niet de best verdienende speler bij Real Madrid'

'Hazard wordt niet de best verdienende speler bij Real Madrid'

09-06-2019 17:10
4

Real Madrid hoopt met het aantrekken van Eden Hazard een nieuwe Galatico in huis te hebben gehaald. Vanzelfsprekend krijgt onze landgenoot een vorstelijk salaris bij de Madrilenen, maar Hazard wordt niet de beste verdienende pion in de Real-kleedkamer.

Het Spaanse ABC weet dat Hazard jaarlijks een nettobedrag van elf miljoen euro op zijn bankrekening bij mag schrijven. Dat zou hem de op na duurste speler in de selectie maken. Naar verluidt is aanvoerder met twaalf miljoen euro netto de absoluut grootverdiener bij De Koninklijke. Overigens kunnen beide qua basiscontract niet tippen aan Gareth Bale, maar omdat hij op weg is naar de uitgang, wordt de Welshman al buiten beschouwing gelaten.

Als de bedragen van ABC kloppen blijft Hazard in vergelijking met zijn verdiensten bij Chelsea op gelijke hoogte. In Londen stond hij voor circa 222.000 euro per week op de loonlijst. Daarmee moest hij met Gonzalo Higuain (300.000 euro per week) en N'Golo Kanté (325.000 euro per week) nog een tweetal voor zich dulden in de financiële pikorde.